Gerbrands homepage

zondag, augustus 22, 2004

Madrid 11 maart

In het RTL Nieuws was een stukje over dreiging van een moslimorganisatie. In Nederland zouden aanslagen komen zoals die in Spanje en de VS waren.
Ik bedacht me toen dat ik niet eens wist waar ik was toen ik het nieuws van over de aanslagen van Spanje hoorde ik. Ik weet niet eens wanneer (waarschijnlijk wel dezelfde dag). Van 11 september weet ik het nog precies, net als 6 mei - toen Pim Fortuin werd doodgeschoten.
Op 11 september 2001 liep ik het st-lab, het afstudeerlokaal in van mijn afstudeerrichting. Het nieuws stond in plaats van muziek (meestal radio 538). De enige die er was, Joachim zei dat er aanslagen waren gepleegd in de VS. Ik geloofde het eerst niet, maar begreep vrij snel dat het toch wel zo was.
6 Mei was ik bij Orca. Ik was net klaar met trainen (binnen, want we hadden geen volledig team of een boot) toen ik het in de Orcabar hoorde. Het nieuws stond op in plaats van muziek.
Ik vertelde het nog aan Marc en Joris. Die concludeerde, 'dat wordt VVD stemmen' en gingen toen nog trainen.
Met radio 1 aan in mijn auto (een Audi 80) ben ik naar huis gegaan.

Elk geval van 11 maart weet ik dus niks. Blijkbaar heeft dat niet zoveel indruk gemaakt.