Gerbrands homepage

zaterdag, april 15, 2006

Carpoolen

Vanmiddag tijdens de lunch, terwijl ik koffiedronk, schoot me weer eens een geniaal idee binnen.
Iedere ochtend en middag zijn er op de Nederlanse snelwegen lange files. In de meeste van die auto's zit maar een iemand. Het zou enorm schelen, als in ieder van die auto gewoon meerdere mensen zaten.
Om dat voor elkaar te krijgen zou er een website kunnen komen, waar je kunt aanmelden voor bepaalde routes. Vervolgens kun je dan meerijden respectievelijk mensen laten meerijden.
Ik vermoedde alleen, dat dit idee al is uitgewerkt en heb daarom wat gezocht op Google.
Vrijwel meteen vond ik legio Engelstalige websites voor carpoolen.
Na kort zoeken vond ik de website VCC Oost, die blijkbaar dit concept al heeft onderuitgewerkt. Uit nieuwsgierigheid heb ik me meteen aangemeld, maar nu blijkt de organisatie alleen voor Oost-Nederland (Gelderland, Overijssel, etc.) te zijn. Wat op zich ook wel logisch is met zo'n naam.
Verder kwam ik via een linkenpagina op carpooldate.nl die iets laagdrempeliger lijkt.
Helaas zijn er nog niet heel veel accounts. Ik kon geen (hypothetische) rit van Zeist naar Bodegraven vinden. Veelbelovend lijkt het wel!