Gerbrands homepage

maandag, maart 20, 2006

Wie is de mol

Toen John de Mol zijn eigen station begont, leken de verwachtingen eerst enorm. Vele bekende nederlanders werden weggekocht bij vooral de publieke omroep.
Omdat het station bleek toch niet de meest vernieuwende televisie sinds Philip Blom bleek is het door het publiek (Blogs media) volledig in de grond geboord en actief genegeerd.
Meest zielige reactie op een internetforum die ik tegenkwam was wel:
'Kan ik Talpa ook via internet ontvangen, want ik ga dat waardeloze station natuurlijk niet inprogrammeren'

Het mooie is dat, na de VPRO en overige publieke omroepen, het eerste Nederlandse commerciele station dat een goede gratis service biedt om uitzendingen via internet te bekijken.
Ik zit nu via internet op talpa.tv een uitzending van Koppensnellers, het nieuwe (oude) programma van Jack Spijkerman te krijgen. De kwaliteit, voor internet, is behoorlijk goed. Het programma zelf valt me ook behoorlijk mee. Het programma komt wel wat gekopieerd over. De cabaret is soms over-the-top en daardoor weer net minder leuk, of soms gewoon niet leuk, en de tv-fragmentjes gaan nu wel erg veel over belspelletjes. Desondanks vond ik de Heleen van Rooyen imitatie van afgelopen zaterdag best wel geestig. De interviews met de twee gasten, waaronder iemand die in het (blijkbaar nog bestaande) programma 'Wie is de mol' al voor aanvang was ontmaskerd, was wel onderhoudend.
Al met al, blijkt Talpa toch wel een goede aanleiding is om de publieke omroepen te saneren. Nederland 2 met de Tros wordt nu wel erg overbodig.