Gerbrands homepage

woensdag, maart 08, 2006

Verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest. De partij waar ik op heb gestemd, heeft iets gewonnen, mijn stem heeft blijkbaar geholpen :-).

Minder fraai is dat de PvdA nu de grootste partij is geworden, in Zeist nog wel. Ik hoop maar niet dat het betekent, dat de kans, dat mijn auto weer gejat wordt, toeneemt.

Wat minder politiek vooringenomen: De nieuwe partij Seyst.Nu is binnengekomen met 9,3%, terwijl Leefbaar Zeist met 14,7% is gedaald naar 4.6%. Ik krijg het idee dat kiezers iets oud nieuws vervangen door weer wat onbekends. Of dat ze de naam wel interessant vonden lijken op de kiezerslijst.
Ook in Bodegraven, het dorp waar ik geboren en getogen ben, is de politieke indeling veranderd. Beter Bodegraven is nu de grootste partij geworden, en Groenlinks is nieuw binnengekomen op 6.4%. Mijn moeder stond op de kieslijst voor het CDA, maar dat was al op een onverkiesbare plaats.