Gerbrands homepage

zondag, februari 05, 2006

Weblogs

De meeste artikelen op weblogs, bevatten vooral links naar andere weblogs. Ik ben natuurlijk geen uitzondering: Op Geenstijl vond ik een fraaite inburgeringstest. De test stond er vast al een tijd op, maar ik kwam 'm nu pas tegen:
5. Je bent vijf jaar in Nederland en je wilt eindelijk wel eens zonder te betalen een Nederlandse vrouw neuken. Hoe pak je dat aan?
  • Je wacht tot het donker is en fluit ze na
  • Je wandelt het caf├ę binnen en vraagt de eerste de beste blonde snol of ze ge├»nteresseerd is in een snelcursus paalzitten.
  • Je behangt jezelf met Bling Bling sieraden, koopt een tweedehands BMW en specialiseert je in het fenomeen loverboy.


Verder vond ik via de website Sargasso een link naar de site InsideAfrica. Een weblog met het echte leven in Afrika, Kenia van een westerling die er verblijft. Aangrijpend is wel de entry Of Life and Death. Verder stond op die site weer een link naar Volunteer Africa, wat wel handig kan zijn als ik mezelf het gevoel wil geven wat goeds te doen, of elk geval een zeer waarschijnlijk indrukwekkende ervaring beleven.
Tot slot, geen weblog, maar een website. Er wordt binnenkort gestemd voor de gemeenteraad. StemWijzer Zeist is online.

Eerst kwam er deze score uit:Later heb ik de test nog een keer gedaan. Ik heb toen vragen waar ik eigenlijk weinig tot niets van wist, met 'overslaan' of 'neutraal' beantwoord. Verder bedacht ik me, dat een referendum op lokaal niveau toch wel nuttig is, en heb me op een enkel ander punt mogelijk bedacht tov. enkele weken terug:Nou ja, ik ga desondanks niet op Groenlinks stemmen. Een lokale partij stem ik liever ook niet op, omdat ik toch weinig binding met Zeist heb. Bovendien vind ik, als je via politiek de wereld wilt veranderen, dan moet je je maar in een bestaande partij omhoog werken, en niet een nieuwe partij oprichten. Gelukkig heb ik dan ook nog wel schijnbare alternatieven.