Gerbrands homepage

zondag, januari 15, 2006

Warandebus

Deze nacht ben ik weer chauffeur voor de warandebus, waar ik ook secretaris van ben. De warandebus is een bus voor bewoners van de Warande, de flat waar ik woon. De bus rijdt 's nachts op uitgangsdagen en wordt door vrijwilligers gereden. Deze nacht ben ik dus de dienstdoende chauffeur.

Begin van de dienst had ik er niet enorm veel zin in. Ik voelde me ook niet erg optimaal. Bovendien gingen twee huisgenoten voor het eerst sinds tijden stappen, terwjil ik nu net dienst hebt. Weten ze elk geval wel zeker dat de bus rijdt. Ik was gisteren overigens al uitgeweest. Vanmorgen/vanmiddag kwam ik er pas 2 uur uit en had nu niet heel veel behoefte om weer te gaan stappen.
Elk geval, zoveel zin had ik niet, maar ik heb nu toch wel weer een goed gevoel erover. Er stapte om kwart voor 1, naast een hoop lui die schijnbaar al behoorlijk hadden voorgedronken, een vrouw binnen op de voorste passagiersstoel. Het gesprek met haar geeft me een goed gevoel. Niet dat ik verliefd ben overigens, of uberhaupt denkt dat ze lang aan mij bewust zal denken.
Haar gezicht kwam me bekend voor, terwijl ze niet op de Warande zelf woonde. Ze ging vaak naar de club Ekko. Ze stond er ook vaak achter de bar. Dat zou wel de verklaring zijn, dat haar gezicht me bekend voorkwam. Ik kom zelf de laatste tijd namelijk wel vaak in Ekko.
Moet me ook denken aan toen ik een verkeerde trein in Amsterdam had gepakt, toen ik daar regelmatig heen en weer reisde voor een stage. In plaats van de trein naar Utrecht, was ik in de trein naar Haarlem gestapt. Mijn richtingsgevoel is niet geweldig, maar ik had toch wel snel door dat er iets niet klopte, omdat geen enkel gezicht in de trein me bekend voorkwam. Als je vaak in dezelfde trein zit, komen de gezichten je na een tijdje wel bekend voor. Bij mij tenminste.

Inmiddels is het 2:11, de derde dienst moet ik al bijna weer rijden. Hierna is nog een rit, om kwart over drie is dan de laatste rit. Meestal is deze rit niet zo druk, of rijdt er soms niemand mee. De meeste mensen gaan pas om half 4 weer terug.

2:14 inmiddels, tijd om te gaan!