Gerbrands homepage

zaterdag, januari 28, 2006

Platte aarde

Er zijn nu nog grote groepen mensen die denken dat de evolutietheorie onzin is of zelfs overtuigd zijn dat de aarde nog maar 5000 jaar oud zijn. In plaats van bestaande theorieen over ontstaan van de aarde (big bang, kernfusie, sterrenstof) en leven (evolutietheorie, dna) die erg goed vele verschijnselen kunnen verklaren, geloven ze liever dat de aarde korte tijd geleden in een keer is ontstaan.
Vele wetenschappers, die jaren van hun leven gewijd hebben aan ontwikkelen (en proberen te weerleggen) van theorien worden genegeerd. In plaats daarvan worden wel enkele dwazen gelooft met minimale scholing, die hun zwakke geloof in zekerheid proberen om te zetten, door vage onbewezen ideeen te verkondingen - creationisme of ID-theorie.

Vroeger dachten veel mensen dat de aarde plat was. In middeleeuwen, werd het als ketters gezien, om te geloven dat de aarde wel rond zou zijn.
Inmiddels gelooft bijna niemand dit meer. Toch geloven die mensen dat toch op grond van wat ze lezen en wat andere mensen verkondigen. Ik ben zelf nog nooit in volledig rond de aarde gegaan, maar geloof toch dat de aarde rond is, simpel omdat het wel het meest plausibel klinkt.
Toch is ook hier niet iedereen van overtuigd, zie de website van The Flat Earth Society en The Flat-out Truth.

1 Commentaar:

  • [Lucid] Geloven die mensen dan ook niet dat we in de ruimte zijn geweest? Of is die bolvormige planeet optisch bedrog? En hoe verklaren ze het dan dat je een schip aan de horizon "naar beneden" kan zien varen? Laatst had ik een discussie met iemand die geloofde dat de mens nog niet op de maan geweest is. Zucht.

    By Anonymous Anoniem, op 31 januari, 2006 16:18  

Een reactie posten

<< Thuis