Gerbrands homepage

vrijdag, januari 20, 2006

Meer wiskunde

Op Lieve Maria staat de brief die ondermeer namens mijn studievereniging is verstuurd aan de minister van onderwijs van Nederland.
Hierin wordt gevraagd het Wiskunde onderwijs op middelbare scholen beter te maken. Sinds de recente onderwijsvernieuwingen is het niveau van scholieren te slecht geworden, voor veel universitaire studies. In plaats van wat er aan doen, zijn er zelfs plannen om nog minder wiskunde-onderwijs te geven.
Nog minder wiskundeonderwijs zou desastreus zijn. Het idee is vermoedelijk dat veel scholieren moeite hebben met wiskunde, maar zogenaamd wel goed zouden kunnen zijn in andere vakgebieden. Ik denk echter, wil iemand echt goed zijn in welk vakgebied dan ook, hij of zij ook redelijk goed in wiskunde moet zijn.
Los daarvan, technologische vooruitgang, economische groei, van een land is alleen mogelijk door onderzoekers, wetenschappers, ingenieurs, etc. met een gedegen wiskundekennis. Zonder het werk van hen, is niemand die geld kan betalen aan heel veel pedagogen, pabo'ers, psychologen, bedrijfskundigen etc. Terwijl andersom volgens mij een land ook prima draait zonder experts in die vakgebieden.

Het is te hopen, dat wiskundeonderwijs weer van voldoende niveau wordt, en het papiertje dat je krijgt bij afronding van middelbare school, MBO, HBO of universiteit nog wel wat waard blijft.

1 Commentaar:

  • Terwijl andersom volgens mij een land ook prima draait zonder experts in die vakgebieden --> en bedankt Gerbrand...
    Zonder pedagogen, pabo'ers, psychologen en bedrijfskundigen draait een land dus niet meer prima! Dan zijn er namelijk geen juffen en meesters meer die je gepromote wiskunde kunnen leren aan de kindertjes!!!
    Wiskunde is echt niet zo heel erg hard nodig. Ik mis in je betoog de reden waarom mensen zo wiskundig moeten zijn om welk beroep dan ook uit te oefenen. En... je zegt dat technologische vooruitgang en economische groei alleen mogelijk zijn bla bla maar technologie en economie zijn toch niet de enige dingen waar de maatschappij uit bestaat...!
    Zo!

    By Anonymous Anoniem, op 01 februari, 2006 19:18  

Een reactie posten

<< Thuis