Gerbrands homepage

zondag, december 04, 2005

Meer vrijheid

Volgens mij had ik al eens eerder naar meervrijheid.nl gelinkt, maar dan is het mij ontgaan. Elk geval, afgelopen tijd heb ik enkele artikelen op de site MeerVrijheid.nl gelezen. De artikelen 'Algemeen', meestal columns uit HP De Tijd, AD, zijn meer schreeuwerig dan interessant. Persoonlijk maken ze van mij net zo goed een libertaan, als programma's van de EO mij een christen maken (nb ik voel me overtuigd atheist als ik een programma van de EO zie).

Bij de rubriek buitenlands staan wel erg interessant artikelen. Hernando de Soto en zijn oplossing voor de wereldarmoede gaat over een Peruaans econoom, die in zag dat ondernemersschap van de allerarmste voor economische groei zorgte, niet (grote) staatsbedrijven. Bureaucratie is de grootste vijand van economischien ontwikkeling van een land.