Gerbrands homepage

maandag, november 14, 2005

Fiets gestolen

Vandaag is mijn fiets gestolen!
Vanmorgen kwam ik vrij laat uit bed. Eerst heb ik wat thuis gewerkt, mails beantwoord en geprogrammeerd. Als ik daar in zou geloven, zou het zijn dat ik mijn karma heb opgebruikt.. Ik zou vandaag nog aan mijn scriptie schrijven. Door het gerommel aan mijn computer en server en het te laat uit bed gaan, was ik daar niet aan toegekomen.

Toen besloot ik dat het tijd werd om naar de kapper te gaan en mijn aquarium nieuwe plantjes nodig had. Na mijn haar geknipt te hebben en naar de dierenwinkel geweest te zijn, ging ik even boodschappen doen. Ik twijfelde heel even tussen een halal-groentenboer en de Aldi. Ik besloot naar de Aldi te gaan, en vanaf toen ging het mis. Mijn fiets heb ik voor de Aldi geparkeerd, maar vermoedelijk ben ik hem vergeten op slot te doen toen. Terug van boodschappen doen, kon ik zowel mijn sleutel als fiets niet meer vinden.
Een tijd zoeken leverde ook geen resultaat op, waarna ik maar lopend ben teruggegaan.

Er was toch nog wel wat positiefs in deze diefstal, het electronisch aangifte doen bij de website van de politie, gaat erg makkelijk. Ik had totaal geen idee wat de kleur van mijn fiets had, maar gelukkig vond ik ook nog het garantiebewijs. Daar stond ook nog een framenummer op. De kans is klein dat ik mijn fiets nog terugvind, maar elk geval heb ik mijn burgerplicht gedaan.

's Avonds heb ik nog gekookt voor mezelf en een huisgenoot en nu heb ik inmiddels mijn weblog bijgewerkt.