Gerbrands homepage

dinsdag, oktober 11, 2005

Zeg niet dat je pas dertien bent

Afgelopen week heb ik het boek Zeg niet dat je pas dertien bent gelezen van Livia Bitton-Jackson. Het boek is een vertaling door Henriƫtte van Weerdt van Elli : coming of age in the holocaust., 1980.
Het verhaal vond ik erg aangrijpend. Het was een autobiografie over een meisje uit Hongerije, die in een concentratiekamp terecht komt, samen met haar moeder. De beschrijvingen van de gruwelen kende ik al van films en andere boeken, toch is het in het boek nog erg aangrijpend.

1 Commentaar:

  • Ik heb het boek ook gelezen toen ik zelf dertien was en het raakte me echt. Ik kon me warschijnlijk iets te goed inleven in het meisje. Maar het blijft een verschrikkelijk verhaal. Ik ben wel blij dat ik het gelezen heb, omdat je niet blind moet zijn voor wat er in de tweede wereldoorlog is gebeurt.

    By Anonymous Anoniem, op 24 september, 2008 14:37  

Een reactie posten

<< Thuis