Gerbrands homepage

dinsdag, oktober 04, 2005

Feist

Recentelijk heb ik weer twee boeken van Raymond Feist uitgelezen, de laatste was 'Dienaar van het KEIZERRIJK' Dit is het tweede deel van een serie die hij samen met Janny Wurts heeft geschreven.
Het speelt zich af in de wereld waar ook de Magier in afspeelt, maar dan aan de andere kant van het 'wormgat'/'de grote scheuring' die in het boek de Magier wordt beschreven: Kelewan.

Ik vond de boeken wel boven verwachting goed. Het derde deel in de serie ga ik nu ook wel lezen.
De werelden zijn gebaseerd op bestaande werelden. Midkemia, het land van de 'Magier' lijkt een beetje op de Middel-Eeuwen, maar dan met tovenaars. De mensen zijn ook iets verlichten, hoewel er wel rangen en standen zijn. De namen van personen zijn ook Engels/Westers.
Kelewan lijkt vooral op het oude Japan met Samurai en een Keizen. De namen zijn ook Japans.

De schrijfstijl is niet heel mooi, maar de wereld die beschreven wordt en de verhalen wel. Feist schrijft serieus, hij ziet zichzelf ook als een geschiedenisschrijver van een fictieve wereld.
Mijn ervaring met fantasy is niet zo heel groot, binnenkort wil ik ook weer eens aan andere schrijvers beginnen. Ik hoorde dat George Martin wel goed is! Verder schijnt Terry Pratchet ook wel een must te zijn.