Gerbrands homepage

woensdag, september 21, 2005

Hospiteren

Gisteren en eergisteren was er een hospiteeravond op onze kamer. Een huisgenote gaat namelijk verhuizen naar een wat ruimere woning in Utrecht.
Bij de vorige hospiteeravonden was de opkomst wat laag. Een enkele keer moest daardoor nog een hospiteeravond komen. Ik had nu daarom maar zo veel mogelijk mensen uitgenodigd per mail. Van de eerste die ik mailde, reageerde niet iedereen meteen waarna ik nog maar een paar mail had verstuurd.

Uiteindelijk is alleen bijna iedereen gekomen, zodat we in twee dagen tijd zo'n 10 hospitanten op bezoek hadden! 10x hetzelfde verhaaltje vertellen is behoorlijk vermoeiend. Bovendien kwamen er behoorlijk wat jongens, terwijl we de voorkeur voor een meisje wilden. Voor het geval niemand van het vrouwelijk geslacht de kamer wilde innemen, had ik ook enkele jongens uitgenodigd. Het waren er inmiddels wel erg veel.

Een jongen ging binnenkort in het buitenland werken als grondboorder. Hij had nu een huis, maar aangezien hij dan bijna nooit thuis zou zijn vond hij dat wat te duur. Daarom wilde hij een kamer waar hij makkelijk eens in de zoveel maanden kon 'crashen'. Hoewel je dan wel minimaal last hebt van iemand, hebben we die voor de gezelligheid toch maar niet gekozen.
Een andere was erg nerveus. Hij knikte tijdens gesprek erg vaak 'ja'. Hij had denk ik al een behoorlijk aantal keren gehospiteerd, hoewel hij wel aan de andere hand 10minuten te laat was. Verder leek het me wel een sympathieke gast. Als we geen voorkeur hadden voor een meisje had ik hem denk ik wel gekozen.

Uiteindelijk is het iemand geworden, waarvan ik door de telefoon al dacht die het zou worden. Achteraf zou het hele hospiteren misschien ook wel telefonisch kunnen :-): 'speed-hospiteren'

Degene die we wilde, wilde zelf niet meteen ja zeggen. Ze had nog een hospiteeravond komende donderdag. Zo lang wilden we niet wachten. Als ze dan niet wilden konden de andere ook wel eens niet meer kunnen.
Nadat we de overige kandidaten nog een keer naliepen, belde ze na een kwartiertje weer terug en ze wilden gelukkig wel de kamer.
Toen konden alle andere hospitanten weer afgebeld worden. Dat is soms wel sneu werk. Er zaten wel mensen bij die vermoedelijk al een hele tijd aan het hospiteren waren.
Nou ja, hopelijk vinden ze snel een kamer.