Gerbrands homepage

zaterdag, mei 14, 2005

Star Trek

Jarenlang was ik groot Star Trek fan, sinds ik Star Trek The Next Generation ontdekte op Nederland 1 (toen inmiddels al op driekwart van het eerste seizoen). Ik deed er alles aan om geen aflevering te missen en keek uit naar wanneer het werd uitgezonden.
Stark Trek Voyager volgde ik ook iedere week. Het werd uitgezonden om een commercieel station dat ik thuis niet kon ontvangen. Een vriend nam het echter op. Ik kon zijn videoband lenen om het toch te zien.
Toen ik begon met studeren stopte dat. Na enige tijd werd het wel weer op een publieke zender uitgezonden, maar mijn enthousiasme begon toch wat te dalen.
Ik begon me ook al af te vragen of en wanneer een einde zal komen aan Star Trek. Mijn idee was dat Voyager toch wel de laatste serie zou zijn. Dat bleek toch niet zo te zijn. Er is een nieuwe serie begonnen, Star Trek Enterprise.
In de eerste aflevering al werd een 'ship's babe' geintroduceerd in een strak pak en rond pak rond moet lopen. Bij Voyager was dat toch pas in het vierde of vijfde seizoen. Om vaak vage redenen ging dat pak bovendien om twee afleveringen uit.
Desalnietemin zaten er toch wel fraaie afleveringen in. Seizoen drie was zelfs een compleet verhaal in delen.
Nu woon ik al een tijdje niet meer thuis en heb ik op ieder moment beschikking over iedere aflevering van de meeste populaire series. Star Trek Enterprise kijk ik toch niet meer wekelijks. Nu is dat met DVD en internet ook al geen noodzaak toe, maar ik voel er ook minder drang toe.
Waarschijnlijk ligt dat aan mijn leeftijd. Sinds Star Trek The Next Generation is uitgezonden, zijn we al weer zo'n 13 jaar verder. Ik ben toch niet de enige schijnbaar die er zo over voelt. Star Trek Enterprise wordt al op het vierde seizoen gestopt. Er zijn geen spin-offs in de maak. Blijkbaar is Star Trek toch (misschien tijdelijk) op zijn einde.
Aanleiding voor deze posting was overigens een artikel op CNN: The last voyage of the 'Enterprise'.