Gerbrands homepage

zaterdag, april 16, 2005

Hosting

Geschiedenis
Deze website werd gehost op een server die in het rommelhok bij mijn (studenten)flat stond. Afgelopen weken is de server nu twee keer vastgelopen door een hardware storing. De laatste keer was de stroom korte tijd uitgevallen, helaas wilde de computer niet automatisch opnieuw opstarten.
Ik ontvang ook al mijn mail via de server, dus toen kon ik niet eens mijn eigen mail lezen. Daarom heb ik nu maar besloten om alles extern te hosten.

De site staat nu bij een server van ITeam webhosting. Voor $12 per kwartaal heb ik 50GB webspace, onbeperkte mailadressen, databases, subdomeins, etc. Bovendien kan ik tot vijf sites hosten met dit domein.
Erg goedkoop, daar weegt de stress van een vastgelopen computer bepaald niet tegen op.
Hopelijk is het hosting bedrijf ook daadwerkelijk beter. Tot nu toe lijkt alles goed te werken!

Update op 31 mei 2005

ITeam blijkt bepaald niet te voldoen. Ik was wellicht wel erg gierig. Een geluk dat ik er niet voor een jaar aan vast zit, maar de service van ITeam blijkt totaal niet stabiel.
Erg vaak is de hele server down, waardoor zowel mail als website niet werkt.
Gisteren werkte mail bij mij bovendien opeens niet meer!

Enkele dagen terug had ik ingesteld dat mail voor mezelf naar een Gmail account doorgestuurd moest worden. Dit werkte ook goed. Gisteren was de server down en sinds vanochtend blijkt mail naar dat adres gebounced te worden. De instelling om mail door te sturen blijkt ook weg.
Het leek wel of er iets niet klopte bij mailserver. Ik heb ITeam ipv. een serveradres nu maar een ip-adres ingevuld. Nu klopt het weer. Geen idee of dat een direct gevolg er van was of toeval.

Ik heb er over gevraagd. In tegenstelling tot een eerdere supportvraag, kreeg ik nu wel een reactie:
Ticket ID: 99 - This has been responded to.
Name: Gerbrand van Dieijen
Email: gerbrand.vandieijen@gmail.com
Subject: Mail ????
Urgency: Urgent
Department: Support
Post Date: Tue 31 May 2005 18:26:12
----------------------------------------------------------------------
Message:
What the fuck am I doing the server? Go find another host asshole.
----------------------------------------------------------------------


Al met al blijkt ITeam zwaar beneden peil op zijn zacht gezegd. Een mislukt experiment! Ik ga nu maar voor mijn tweede keus. Die was iets duurder maar is wel een stuk groter en heeft veel positieve recensies op enkele websites.