Gerbrands homepage

woensdag, maart 16, 2005

Haskell, onleesbaar?

Mijn bookmarks zat ik eens op te schonen (zou dat woord bestaan hebben voordat de pc er was?), ik kwam de website The Daily WTF tegen. Dit is een weblog met stukjes uiterst slechte programmacode die in professionele software is gebruikt.
Deze keer zat er toevallig ook een stukje uit de haskell tutorial bij, met een implementatie van Quicksort. Boven de code stond dat Haskell makkelijk leesbaar is en het stukje een stuk makkelijker te begrijpen dan C code. De poster op het weblog vond dit duidelijk niet.
Niet verrassend kwam er veel commentaar op deze entry. Veel mensen waren het er niet mee eens, andere juist wel. In een comment legde iemand die zei geen haskell te kennen uit wat het zou moeten beteken (en dus doen). In een andere commentaar zette iemand de aanroep, van een quicksort methode in C++, om aan te tonen dat het daar een stuk leesbaarder is. Diegene had blijkbaar niet door dat het stuk Haskell code al de complete implementatie is.

Ik krijg zo wel weer een beetje zin om af te studeren. Op facultalteit informatica wordt bij mijn afstudeerrichting namelijk veel Haskell gebruikt, en de docenten dwepen ermee.