Gerbrands homepage

maandag, februari 28, 2005

Vrijwilligerswerk

Mijn afstudeerproject is nog niet bepaald goed gelopen. Bij het bedrijf waar ik eerder afstudeerde ben ik gestopt. Ik ben nu nog aan het kijken of ik nu wel door wil en kan gaan met een ander afstudeerproject of (tijdelijk) helemaal stop met studeren.

Het was mijn plan om na mijn afstuderen een tijdje naar het buiteland te gaan. Aangezien mijn afstuderen nog wel even duurt kan ik dit nu wel eerder doen.
Vrijwilligerswerk lijkt me een stuk interessanter dan reizen alleen. Hoewel ik dat wellicht minder zie van alle bezienswaardigheden in een land, lijkt het me toch een grotere en leerzame(re) ervaring. Bovendien trekt het 'doelloos' rondreizen als backpacker me niet zo.
Vorige week ben ik uitgeweest met iemand die in Ghana vrijwilligerswerk gedaan heeft, ze heeft daar les gegeven. Hoewel ik zelf geen opleiding tot leraar doe, zou ik nog les kunnen geven in computeronderwijs. Alleen ik werk wel bij een uitgeverij voor computeronderwijs, maar ik weet niet zo zeker of mijn leskwaliteiten wel voldoende zijn.
Ikreis.net is ook een weblog dat ik via google vond. Er staat een overzicht van organisaties die bemiddelen naast veel andere informatie.