Gerbrands homepage

zondag, november 28, 2004

Wormen en maden

Een groot deel van alle mensen laat zich tegenwoordig bangmaken. De laatste tijd waren er natuurlijk verontrustende gebeurtenissen.
Het belangrijkste nu lijkt me vooral, niet alles wat we op hebben gebouwd in de maatschappij - privacy, rechtstaat - af te breken voor enkele individuen of mogelijke gebeurtenissen.

Het beste verweer tegen groepen of personen met met een andere en beperkte moraal en wereldbeeld, is hierboven te staan en je juist niet te verlagen tot een soortgelijk niveau.
Dapper is misschien wel om bij een eerste slachtoffer niet meteen tot aanval over te gaan, maar je juist standvastiger op te stellen.

Nou zou ik nog een paar fraaie links moeten hebben, maar ik kan zo snel geen boektitels, personen of websites voor te geest halen (waar ik dit nu vandaan hebt) maar elk geval staat er nu weer es een nieuwe posting bovenaan.

Verder heb ik me aangemeld bij Peil.nl, de website van Maurice de Hond. Ik ben nu ook van invloed op de politieke peilingen! Als politieke voorkeur heb ik PVDA ingevuld. Als cijfer voor de huidige regering (toch nog) een zes. Dat is wel wat tegenstrijdig is, maar ik vind dat ik de regering geen onvoldoende moet geven, als ze het bestuur in Nederland toch nog altijd vele malen beter is dan alle corrupte, incompetente leiding die landen van een groot deel van de wereld heeft.