Gerbrands homepage

zaterdag, oktober 09, 2004

De bijbel

Twee weken terug ben ik naar de bibliotheek geweest weer. Ik heb o.a. 'De bril van God' van Maarten het Hart (2002) geleend. Het is het laatste deel uit de reeks van 'De schrift betwist', en een bundeling van columns die het NRC verschenen zijn.
Het is erg verhelderend en goed geschreven. Ik had het vrij snel uit. De bijbelkennis van Maarten is enorm. Helaas had ik zelf geen bijbel op mijn kamer, om de verwijzingen nog eens door te lezen, maar ik kon me wel een en ander herinneren.
Het is wel verheldernd te lezen, over ernstige twijfels en bezwaren die ik zelf had, ook beschreven worden.

Een interessante website is ook in dit verband, die ik korte tijd daarvoor tegenkwam is:
Sceptic's Annoted Bible. Aanzienlijk minder literair en onderhoudend opgeschreven, maar wel zeer feitelijk wordt alles in de bijbel doorgenomen. Vooral tegen de bewering dat de bijbel het onfeilbare Woord van God is, kun je wel de vele inconsistenties in de bijbel aanwijzen. Ook valt erg veel tegenin te brengen, dat alles wat in de bijbel staat Goed is: er komen, vooral in het Oude Testament, enorm veel wreedheden voor.

Op dezelfde website stond ook een link naar The Brick Testament, het testament uitgebeeld met Lego!