Gerbrands homepage

zondag, augustus 01, 2004

Vakantie 2002 in Tsjechie

Hier is een korte samenvatting van mijn vakantie in 2002. Ik ben toen naar Tsjechie geweest voor een week, samen met Robbert en Guido.

We zijn met de auto van Guido, specifiek, zijn bus van het bedrijf waar hij werkte, er naar toe gegaan.

De hele week zaten we in een hotel aan de rand van de stad. Hier is een foto met een uitzicht vanaf het hotel:We zijn in de week (ik weet niet meer precies de dagen, is al een tijd geleden) naar een steengroeve en uitgegraven grotten geweest.
Hier is een foto met het fraaie uitzicht op de steengroeve:

.

Met een gids hebben we een rondleiding door de grotten gehad. De gids was vrij vermakelijk, hoewel ik er niets van kon verstaan omdat hij enkel Tsechisch sprak. Gelukkig hadden we nog wel wat informatie in het Engels op een blaadje staan.
Van in de grot is ook nog een foto gemaakt:
.

Bij de grot was nog een souvenierswinkel. Op aanraden van Guido heb ik een ketting met een rood steentje gekocht voor Anouk, mijn toenmalige vriendin.

Het was de vorige dag nog vrij laat geworden, wat ook wel blijkt uit deze foto: .


In Praag zijn we uiteraard ook veel geweest. Het is een erg mooie stad.
Hier is een foto van het plein in het centrum van praag, achter een een beeld, waarvan ik ben vergeten van wie het was:
.

Aan het eind van de week stond een terras waar we eerder op de dag stonden onder water. Ik dacht eerst dat het normaal was, door de vloed ofzo. Vloed kon natuurlijk niet zover van de zee en het was ook niet normaal. Toen we terugwaren hoorde op televisie dat er door hevige regen de rivier door Praag heen zo sterk gestegen was dat grote delen van de oude binnenstad onder water geraakte.

We zijn verder ook nog een keer uitgeweest. Dat was wel vermakelijk, hoewel we aan het eind van de avond voornamelijk dronken waren. Het bier was er toen nog steeds behoorlijk goedkoop en de glazen groot.