Gerbrands homepage

zondag, januari 23, 2005

Theo van Gogh

De term 'geitenneuker' werd vaak door Theo van Gogh gebruikt. Hiermee bedoelde hij de moslimfundamentalist, hoewel hij het wel wat ongenuanceerd vaak gebruikte.
Woorden als geitenneuker, kamelenneuker, schapenneuken zijn denk ik al heel erg oud.
Theo van Gogh kwam schijnbaar met dit woord vanwege een boek van Khomeini. In een boek van Khomeini zou gestaan hebben dat het beter is met een geit sex te hebben dan met een ongestelde vrouw.

Ik las recentelijk ergens dat dit boek zeer waarschijnlijk nooit bestaan heeft. Omdat ik voor posting maakte in een website, heb ik het zelf even opgezocht ook (leve het WWW tijdperk!). Op een mij onbekend weblog stond wat informatie: The Jawa Report: Khomeini Approves of Child Molestation/Beastiality??

Aldus die website is het dus Tahrirolvasyleh, Fourth Edition moeten zijn. Het 4 deel zou alleen nooit bestaan hebben, dit itt. deel 1-3.
Ook zonder onzin is het niet heel moeilijk een overtuigend verhaal te maken dat het regime van Khomeini moorddadig en totalitair was.

Via een link op de website kwam ik ook op een ander interessant stuk: The Psychoanalytic Roots of Islamic Terrorism, een psycho-analytische verklaring van de problemen van en in de islamitische wereld. De oorsprong ligt in de opvoeding (door de moeder) van islamitische kinderen.
Het komt me behoorlijk plausibel over. Eerder las ik ook al ergens, doordat Arabische jongens te horen krijgen dat ze per definitie superieur zijn tov. meisjes, ze ook veel minder geldingsdrang hebben. Omdat ook vrouwen nauwelijks deel mogen deelnemen in de economie, mogen werken, is het welvaarts- (en welzijns-)niveau van Arabische landen en andere landen met een soortgelijke cultuur veel lager dan westerse landen.
Zo zou kun je kunnen stellen dat vrouwenemancipatie exponentieel tot welvaart van een maatschappij leidt, los van de extra economische bijdrage die ze dan zelf doen.

1 Commentaar:

Een reactie posten

<< Thuis